Mijnaansluiting.nl
 
Nieuwsbrief LSOI m.b.t. LIP en DR
 
 
 
 
Digitaal Samenwerking Platform
Na het stopzetten van het Digitale Rotonde project in de zomer van 2014 hebben Enexis, Liander en de aannemers Siers en Van der Steen de handen ineengeslagen om een vervolg te geven aan de DR: het Digitaal Samenwerking Platform (DSP). Dit heeft dusdanig vorm gekregen dat er inmiddels daadwerkelijk aan het platform gebouwd wordt. Onderstaand een update van waar het project staat.
Als uitgangspunt voor DSP geldt de kennis en ervaring die met DR opgedaan is, gecombineerd met de visie van Bouwend Nederland. De aanpak is om het platform zo eenvoudig mogelijk te houden, zo'n groot mogelijke uniformiteit in de keten te bereiken en het in kleine stappen te realiseren. Het doel blijft gelijk aan de oorspronkelijke DR-doelstelling: invulling geven aan het gezamenlijke Wenkend Perspectief.

In goed overleg tussen de vier actief deelnemende partijen en de zeer betrokken klankbordgroep (de oude Stuurgroep DR), zijn de eerste resultaten behaald. In de eerste fase van het project is gestart met het Nieuwbouw Laagbouw proces en drie overdrachtspunten:
  • Opdracht;
  • Technisch gereed;
  • Administratief gereed.
Voor zowel het proces als de inhoud van de berichten is het gelukt met de partijen tot overeenstemming te komen en deze te uniformeren, waardoor daadwerkelijk tot bouw van het eerste stuk platform overgegaan is. Dit heeft ertoe geleid dat het proces als ook het opdrachtbericht voor het centrale platform gebouwd zijn. In januari en februari volgen het technisch- en administratief gereed bericht. 
 
In maart verwachten we het platform en het ketenproces te kunnen testen, zodat in april de daadwerkelijke koppeling met de eerste deelnemers plaats kan vinden.

Voordat we zover zijn stemmen we met de klankbordgroep de roadmap af. Hierin komt enerzijds naar voren hoe DSP zich inhoudelijk gaat ontwikkelen (uitbreiding functionaliteiten) en anderzijds hoe de komende tijd meer deelnemers kunnen participeren, zowel netbeheerders als aannemers.

In de komende maanden laten we vaker van ons horen. Daarin informeren wij over de voortgang van het project en de status van de roadmap. Voor vragen kunt u zich altijd richten tot ondergetekenden.
 
Namens het project,
Bartel van Meijl – Product Owner
Rick van der Weg – Business Project Manager
Coen Elbersen – IT Project Manager
 
bartel.van.meijl@alliander.com
rick.vander.weg@alliander.com
coenelbersen@creetion.com



Terug naar de nieuwsbrief